Nieuws/Binnenland
1096218306
Binnenland

Motoragent belaagd met quad, twee arrestaties

ROTTERDAM - Een motoragent is volgens de politie zondagavond aan verwondingen of erger ontsnapt toen de bestuurder van een quad hem in Rotterdam belaagde. De 18-jarige quadrijder uit Rotterdam is na een achtervolging aangehouden en hem wordt poging tot mishandeling en doodslag ten laste gelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook de bijrijder, een 20-jarige stadsgenoot, is aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren.

De agent zag rond 19.40 uur een scooterrijder op de Goudse Rijweg een wheely (waarbij alleen op het achterwiel wordt gereden) maken. Hij ging naast hem rijden en maande hem te stoppen. De quadrijder, die achter de scooter reed, propte zijn voertuig tussen beiden. De agent moest hard remmen om een ongeluk te voorkomen. En even later haalde hij volgens de politie dezelfde stunt nog een keer uit. „De rijervaring en het reactievermogen van de agent zorgden ervoor dat hij er zonder kleerscheuren vanaf kwam”, aldus de politie. De scooterrijder wist ondertussen te ontkomen.

De agent ging achter de quad aan en wist die na een achtervolging op de Oudedijk te laten stoppen. Daar werden de bestuurder en de bijrijder aangehouden.