Nieuws/Binnenland
1096519
Binnenland

Dordrecht eist geld van veelschrijver

De gemeente Dordrecht heeft de lokale huisjesmelker Mustafa Karasahin gesommeerd een dwangsom van 100.000 euro te betalen. De man blijft de gemeente bestoken met honderden brieven, ondanks een rechterlijke uitspraak in maart dat hij zich moet beperken tot maximaal 10 brieven per maand.

Karasahin verstuurt al jaren honderden klachten naar het Dordtse stadskantoor. Een conflict tussen de man en de gemeente over kamerverhuur in zijn 40 panden lag hieraan ten grondslag. Het beantwoorden van alle brieven kostte de gemeente tonnen. Dordrecht stapte daarom naar de rechter om een einde te maken aan de brieventerreur.

De rechtbank legde een dwangsom op van 300 euro voor elke te veel verstuurde brief, e-mail of fax. De gemeente Dordrecht liet woensdag weten dat dwangsommen de man kennelijk niet afschrikken. In mei overschreed Karasahin het maximum van tien brieven met 251 stuks. Dat zou neerkomen op 75.300 euro.

In juni ging Karasahin door met zijn klachten, bezwaren en Wob-verzoeken waarmee de maximale dwangsom van 100.000 euro is bereikt, aldus de gemeente.