Nieuws/Buitenland
109674
Buitenland

Koppel wint loterij voor de derde keer

Een koppel uit Canada heeft voor de derde keer de loterij gewonnen. In 1989 en 2010 wisten Barbara en Douglas Fink ook al aardige geldprijzen te winnen maar in 2017 wonnen ze maar liefst 5,7 miljoen euro.

In 1989 won Douglas Fink bijna 90.000 euro. Dat moest hij toen verdelen met vier vrienden. In 2010 kon het echtpaar samen 70.000 euro bijschrijven op hun rekening. Maar in februari won het koppel uit Edmonton, geleden in de Canadese provincie Alberta, hun grootste prijs tot nu toe.

’Familie komt eerst’

Het echtpaar wil het geld dat ze wonnen in de Western Canada Lottery gebruiken om voor hun kinderen te zorgen. „Familie komt eerst”, aldus Barbara Fink tegen de loterij. „We willen ervoor zorgen dat er goed voor onze dochters en onze kleinkinderen wordt gezorgd.”

Een gedeelte van het geld gaat het koppel wel zelf gebruiken. Zo willen ze gaan reizen en gaan ze op zoek naar een nieuwe woning. „Barbara wil een nieuw huis dus krijgt ze die”, vertelt een trotse Douglas Fink.

’Weer gelukt’

Barbara was diegene die als eerste ontdekte dat ze een grote prijs hadden gewonnen. Ze belde haar man die eerst niet te bereiken was. „Hij nam in eerste instantie niet op. Dus vijf minuten later belde ik weer en toen nam hij wel op. En toen zei ik dat het mij weer gelukt was.”