Nieuws/Binnenland
1096812
Binnenland

PvdA: Ibn Ghaldoun moet sluiten

Ook de PvdA wil dat de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun de deuren sluit. Volgens Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing moet het bestuur van de school de eer aan zichzelf houden. Dat zei ze dinsdag voorafgaand aan een debat over de grootschalige diefstal van examens.

Jadnanansing stelt dat het imago van de school slecht is en de cultuur verpest. Bijna iedereen op het vwo zou geweten hebben van de gestolen examens en geen enkele leerling heeft dit gemeld. Het is door de opeenstapeling van gebeurtenissen tijd om de stekker eruit te trekken, vindt de PvdA.

Volgens Jadnanansing heeft staatssecretaris Sander Dekker geen mogelijkheden om de school zelf te sluiten. Het geld voor onderwijs kan alleen worden afgepakt als de school langer te boek staat als zeer zwak en dat is niet het geval. Een nieuwe wet waardoor Dekker ook in kan grijpen bij wanbestuur of als het onderwijs in het geding is, is nog niet door de Kamer.

Fout op fout

Eerder pleitte ook de PVV voor sluiting van de school. Kamerlid Harm Beertema stelde dat op het Ibn Ghaldoun fout op fout is gestapeld. Door de examenroof is de maat voor hem vol. De Rotterdamse onderwijswethouder Hugo de Jonge vindt ook dat de school moet sluiten.

De Kamer praat dinsdagmiddag nog met Dekker over de examenfraude.