Nieuws
1097018
Nieuws

Robin Mobile: onbeperkt alleen binnen de regels

Gebruikers van Robin Mobile doen er goed aan om de regels van de nieuwe telefoonprovider door te nemen. Er kan onbeperkt gebeld, ge-sms't en gesurft worden, mits je de internetverbinding niet continu open laat staan of de simkaart in een dongle stopt om op de laptop te gebruiken. Dan word je namelijk afgesloten.

De provider heeft er geen probleem als je veel data verbruikt of zelfs torrents download op jouw smartphone of tablet, maar continu mag verbinding niet aanstaan. "Het is verboden om de hele dag en nacht de verbinding vol open te laten staan. Dat is volgens ons misbruik en geen normaal gebruik," laat oprichter Wilfred Rottier weten aan Tweakers. Wie deze regel overtreedt, wordt wel eerst per e-mail gewaarschuwd voordat de boel wordt afgesloten.

Dat is niet het geval wanneer de simkaart van Robin Mobile gebruikt wordt op een laptop. "Dat is misbruik van de simkaart en dus sluiten we die direct af." De afsluiting is definitief en niet van tijdelijke aard. De blokkade kan verholpen worden, maar dit wordt slechts in enkel gevallen gedaan.