1097281
Nieuws

'Brad Pitt wilde dat ik bleef leven'

De Nederlandse documentairemaker en producent Ludi Boeken was een redelijk onbekende naam in de filmwereld, totdat hij uit het niets een grote rol scoorde in de film World War Z, naast hoofdrolspeler Brad Pitt.

Begin 2012 kwam Boeken in aanraking met Marc Forster, de Amerikaanse regisseur van de actie/horrorfilm. Foster, die eerder de regie van Quantum of Solace in handen had, zocht nog een acteur voor een van de hoofdrollen naast Pitt in de film.

"Toen vroeg hij: 'Heb je wel eens geacteerd?' Ik dacht dat het een grap was. Totdat ik ’s avonds opeens zes kantjes tekst in mijn mail kreeg, en hoorde dat ik de volgende dag auditie moest doen", vertelt Boeken in het AD.

Niet lang daarna ontmoette hij Brad Pitt.“We begonnen direct honderduit te praten…over de film, het leven, de dood. Brad is echt een heel aardige, warme en intelligente man."

De opnamen van de film, waarin acteur Michiel Huisman ook een rolletje heeft, was voor Boeken een geweldige ervaring.

“Zelf werk ik meestal op sets met hooguit een mannetje of vijftig om me heen. Hier stonden er vijfhonderd! Er waren duizenden figuranten. Gigantisch… alsof je als amateurvoetballer voor het eerst in de Arena komt."

Boeken, die in het verleden enkele bijrolletjes speelde,  heeft na dit avontuur de smaak van het acteren echt te pakken. "Ik zou doodgaan in de film. Maar Brad heeft Marc Forster ervan overtuigd dat ik moest blijven leven. ‘I didn’t want you to die,’ zei hij. Dus kan ik zo meedoen in de vervolgfilm, als die er komt."