Nieuws/Binnenland
1097842
Binnenland

Almelo werft raadsleden via Tinder

ALMELO - De lokale partij in Almelo heeft een bijzondere manier gevonden om raadsleden te werven: via datingsite Tinder. „Voor ons géén onenightstand, maar een relatie van minimaal vier jaar”, is de boodschap op haar profiel.

„Andere partijen zijn hartstikke jaloers dat wij dit hebben bedacht, want het werkt”, zegt fractievoorzitter van de partij Fred Gerritsen. De partij is in september met de actie gestart en heeft inmiddels al elf gesprekken gevoerd. Volgens Gerritsen deden mensen vroeger geheimzinnig over Tinder en voelden ze enige schroom, maar nu is het heel normaal en is iedereen er heel open over.

De fractievoorzitter vertelt dat „mensen verrast zijn door de aanpak en er ook wel om moeten lachen.” Ook prikkelt het mensen volgens hem om op een laagdrempelige manier onderdeel uit te maken van de politiek.

Het vinden van raadsleden blijkt voor partijen geen gemakkelijke klus. RTV Oost meldde al eerder dat de SP in Raalte een van haar twee gemeenteraadszetels moest inleveren omdat de partij geen vervanger kon vinden voor een terugtredend raadslid.