Nieuws/Binnenland
1097942042
Binnenland

Doorrijder na fataal ongeluk Tilburg: slachtoffer (66) liet hond uit

Agenten vonden het voertuig niet veel later terug.

Agenten vonden het voertuig niet veel later terug.

TILBURG - Een 66-jarige Tilburger is maandagavond op de Besterdring in zijn woonplaats om het leven gekomen, nadat hij was aangereden door een automobilist. De bestuurder reed weg na het ongeval. Agenten vonden het zwaar beschadigde voertuig, een donkere Volkswagen Golf, niet veel later terug. Gelet op de schade aan de auto is er mogelijk met hoge snelheid gereden. Drie personen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding.

Agenten vonden het voertuig niet veel later terug.

Agenten vonden het voertuig niet veel later terug.

Het slachtoffer werd rond 23.30 uur aangereden toen hij met zijn hond over straat liep. Meerdere mensen hadden het ongeval gezien en konden een duidelijke omschrijving geven van de auto die na de aanrijding met hoge snelheid was weggereden. Agenten troffen het voertuig niet veel later aan in de Bisschop Sonniusstraat. De inzittenden zouden zijn gevlucht in de richting van een horecazaak.

Bij een broodjeszaak aan de Veldhovenring hield de politie een 17-jarige jongen uit Tilburg en een 22-jarige Tilburger aan. Zij zaten vermoedelijk in de auto tijdens de aanrijding, aldus de politie. Rond 02.30 uur meldde een 22-jarige man uit Rotterdam zich bij het politiebureau in Tilburg. Hij zou de bestuurder zijn geweest.

De hond van het slachtoffer raakte door de aanrijding niet gewond.

Witte Mercedes A-klasse

De politie zocht na het ongeval naar de bestuurder van een witte Mercedes A-klasse. Deze auto werd kort voor het ongeluk ingehaald door de Volkswagen van de verdachte. De bestuurder, die inmiddels gevonden is door de politie, heeft het ongeluk mogelijk zien gebeuren.

De politie doet uitgebreid sporenonderzoek na de aanrijding.

De politie doet uitgebreid sporenonderzoek na de aanrijding.

Volgens Omroep Brabant is het het vierde incident in korte tijd in Brabant waarbij een auto na het veroorzaken van een ongeluk is doorgereden. Vergelijkbare ongelukken zouden zich hebben voorgedaan in Eindhoven, Uden en Oostelbeers.