Nieuws/Binnenland
1098370662
Binnenland

Recreatiegebied De Hulk Scharwoude uitgekamd

Zoekgebied Sumanta Bansi nu bestempeld als plaats delict, deel van een schep gevonden

SCHARWOUDE - Het gebied in Scharwoude waar de politie maandagochtend is begonnen met een grootscheepse zoektocht naar het lichaam van de in 2018 verdwenen studente Sumanta Bansi, is nu bestempeld als plaats delict. Het recreatiegebied werd rond 12 uur plotseling afgesloten na de vondst van een groot plat metalen voorwerp in het water, volgens de politie is dit een onderdeel van een schep. De politie heeft aangegeven het gebied „niet zomaar af te zetten als plaats delict”. Of de vondst in het water de reden is, wil de politie niet zeggen.

Misdaadverslaggever Mick van Wely was ter plaatse. Volg de ontwikkelingen via zijn tweets onderaan dit artikel.

De Politie blijkt een deel van schep te hebben gevonden in het water van recreatiegebied De Hulk. De schep gaat naar het NFI. Volgens de politie is de vondst interessant omdat het lichaam van Sumanta zou zijn begraven. Een nieuwe zoekactie volgt spoedig.

De zoekploeg heeft zich nu verplaatst naar een klein bos waar eerder op de ochtend al werd gezocht met honden en politiemensen met prikstokken.

Nieuwe informatie is aanleiding voor de zoektocht, zo laat de politie aan De Telegraaf en het misdaadprogramma Crime Desk weten.

De politie is aanwezig met honden, boten en specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. Er wordt gezocht in het water en op land van het recreatiegebied De Hulk aan de IJsselmeerdijk. Vorige week richtte de familie van Sumanta een noodkreet aan het Openbaar Ministerie in De Telegraaf. De nabestaanden drongen aan op een nieuwe zoektocht.

Sumanta verdween in februari 2018. Ze woonde bij de familie B. in Hoorn en raakte zwanger van de getrouwde bewoner Manodj B. Ze wilde het kind niet weg laten halen. Vier leden van de familie worden verdacht van moord op de studente. Eén van hen. Manodj B., zit nog vast. Politie en OM vermoeden dat ze om de eer van de familie te redden, Sumanta hebben vermoord.

Manodj B. heeft in afgeluisterde gesprekken al min of meer een bekentenis afgelegd. Hij zei dat hij haar ’gewoon had vermoord’ en ’dwars door haar hart heeft gestoken’. De recherche houdt er rekening mee dat B. en een ander familield met zuur hebben geprobeerd lichaamsresten weg te werken. Dat is gebleken uit observaties en afgeluisterde gesprekken.

Manodj B. beroept zich sinds februari op zijn zwijgrecht. Dat een compleet gezin betrokken zou zijn bij een moord, is erg bijzonder.