Nieuws/Binnenland
1098502
Binnenland

NIEUWS

Vaarkrant Talententeam vult prijzenkast

Afgelopen weekend hebben de zeilers van het Vaarkrant Talententeam uit Lelystad de concurrentie alle hoeken van het veld laten zien.

Tijdens de Combi wedstrijden in Enkhuizen werd er in de Optimist B weer goud gewonnen door Huub Kok, bij de Optimist A werden zelfs alle drie de prijzen verdeeld onder de Lelystedelingen.

Hard gewerkt

Sinds februari is er drie keer per week hard getraind door de ambitieuze zeilers uit Lelystad en omgeving. Vanuit de Bataviahaven worden er onder leiding van Olympisch trainer Stefan de Vries en topzeiler Tobias Kirschbaum door alle zeilers grote stappen gemaakt.

Dit voorjaar varen zij de Combi wedstrijden, regionale wedstrijden waarvan de beste vijf van het klassement zich plaatsen voor de landelijke finale. Na wedstrijden in Elburg en Zeewolde stonden afgelopen weekend de wedstrijden in Enkhuizen op het programma. Na zeven gevaren wedstrijden kon de eindstand op worden gemaakt.

Prijzen naar huis

Bij de optimist A werd er letterlijk niets over gelaten voor de rest. Alle prijzen gingen mee terug naar Lelystad. Wouter Krommendijk legde beslag op de eerste plek, gevolgd door Stan van Haren en Ariana Kalsbeek. Dagmar de Wit maakte het rijtje compleet door vierde te worden. In de Optimist B won Huub Kok, net als tijdens de afgelopen twee Combi wedstrijden, het goud.

Trainer Stefan de Vries: “Huub vaart nog in de Optimist B om ervaring op te doen, maar hij maakt zulke grote stappen dat hij halverwege het jaar de stap naar de A kan maken. Het is geweldig om te zien hoe deze kinderen met sprongen vooruit gaan. Door hard te trainen op de juiste vlakken zie je dat deze kinderen sneller groeien dan de rest van het wedstrijdveld.”

Programma komende weken

De komende weken staan de Combi wedstrijden in Harderwijk, Hoorn en Lelystad op het programma. Daarna is er een korte zomervakantie, waarin nog wel een trainingskamp in Lelystad van 15 tot en met 19 juli plaats vindt. De inschrijving is open voor alle wedstrijdzeilers in Optimist en Laser.

 

Meer informatie op de website.