Nieuws/Binnenland
1099251
Binnenland

Kopschoppers NL actief op Mallorca

Drie Nederlandse studenten van 18 jaar zijn zaterdag opgepakt op Mallorca voor het aftuigen van een man. Die ligt ernstig gewond in het ziekenhuis. Zijn gezicht zou ernstig verminkt zijn. Dat meldt RTL Nieuws zondag op basis van berichtgeving in de lokale krant Diario de Mallorca.

De Nederlandse studenten zijn op vakantie in Spanje. Op 3 juni zouden ze in het uitgaansgebied van s'Arenal in het zuidoosten van Mallorca slaags zijn geraakt met andere toeristen. Daarbij werd één persoon zo hard geschopt en geslagen dat hij met spoed naar het ziekenhuis moest. De Nederlanders sloegen na het voorval op de vlucht en zijn pas zaterdag ingerekend.

Het slachtoffer ligt in ernstige toestand op de intensive care van het ziekenhuis in Palma, meldt Diario de Mallorca. Zijn gezicht zou zwaar verminkt zijn.

De Nederlanders ontkennen dat ze iets met de mishandeling te maken hebben, maar volgens de krant zouden getuigen de vechtpartij hebben gezien. Eén van de drie is vrijgelaten, de andere twee blijven vast.

Klik hier voor het artikel in de Spaanse krant Diario de Mallorca