Nieuws/Binnenland
1099408
Binnenland

Utrechtse golfclubinbrekers gepakt

Na een grootscheepse zoekactie heeft de politie vannacht vier Zeistenaren aangehouden op verdenking van een inbraak. Maandagnacht was een kluis gestolen uit het clubhuis van een Friese golfclub aan de Legemeersterweg.

Meerdere eenheden van de politie keken uit naar de inbrekers. In de omgeving van Jutrijp zagen agenten een auto rijden met daarin vier mannen. De auto stopte en de vier sloegen op de vlucht. In de auto werd inbrekerswerktuig en de kluis aangetroffen. Direct werd begonnen met een ware klopjacht op de dieven, waarbij ook de politiehelikopter werd ingezet.

Speurhond

Een politiehond stuitte op een van de mannen. Hij had zich in het riet verstopt, maar nadat de hond een paar keer had geblaft kwam de 28-jarige man uit Zeist tevoorschijn. Later die nacht kwam bij de meldkamer een melding van een verontruste boer binnen. Hij had op zijn erf aan de Iendrachtswei in Jutrijp twee voor hem onbekende mannen gezien. Toen de politie ter plaatse kwam wist wederom een politiehond het spoor van de twee al snel op te pakken. 

Net voor IJlst kon dankzij het goede speurwerk van de viervoeter het duo van 26 en 30 jaar oud ingerekend worden. Ook de vierde verdachte is dezelfde nacht nog opgepakt. Agenten zagen de 38-jarige man in de weilanden rondom Jutrijp, een dorpje nabij Sneek, lopen.

De vier verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De auto van de mannen werd in beslag genomen. Namens de golfclub werd aangifte gedaan.