Nieuws/Binnenland
1099436
Binnenland

Sergio Herman sluit restaurant Oud Sluis Topkok Sergio Herman sluit zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis. Dat heeft de Zeeuwse kok maandag bekendgemaakt. Het restaurant sluit op 22 december van dit jaar.

Herman heeft altijd gezegd op het hoogtepunt te willen stoppen met Oud Sluis. Dat moment is nu gekomen. Herman benadrukt niet te zullen stoppen met koken. Integendeel: hij loopt over van plannen voor de toekomst.

Wachtlijst

Oud Sluis is tot het einde van het jaar bijna volgeboekt, voor zowel lunch als diner. Er is een wachtlijst geopend voor reserveringen; bij annuleringen krijgen de eerst wachtenden alsnog de mogelijkheid een tafel te reserveren.

Hoofdstuk sluiten

Sergio Herman: "Met het sluiten van Oud Sluis komt een zeer intense periode van mijn leven ten einde. Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt: alles wat ik ooit met Oud Sluis heb willen bereiken, heb ik bereikt. Daarom is het tijd om dit hoofdstuk af te sluiten. Ik loop over van de plannen voor de toekomst en die kan ik onmogelijk verwezenlijken zonder mij los te maken van Oud Sluis."

Aansturend

De komende jaren zal Herman zich vooral richten op zijn twee andere restaurants: Pure C in Cadzand-Bad en het nog te openen La Chapelle in Antwerpen. De chef zal in beide restaurants nog elke week in de keuken aanwezig zijn. Wel zal hij in de toekomst meer aansturend gaan werken.