Nieuws/Buitenland
1099770820
Buitenland

Zelfs baby’s in instrument gestopt

Opvallende waarschuwing Yamaha: klim niet als Carlos Ghosn in koffer

Carlos Ghosn.

Carlos Ghosn.

TOKIO - De Japanse instrumentenbouwer Yamaha heeft mensen gewaarschuwd om niet in de koffers van muziekinstrumenten of apparatuur te klimmen. Op sociale media verschenen foto’s van mensen die de onlangs gevluchte Nissan-topman Carlos Ghosn imiteerden.

Carlos Ghosn.

Carlos Ghosn.

Ghosn zat in Japan vast op verdenking van fraude. Hij zou het land met een privéjet zijn ontvlucht nadat hij zich in een koffer voor apparatuur had verstopt.

„Er zijn veel tweets verschenen van mensen die in instrumentenkoffers klimmen”, meldt Yamaha op Twitter. Zo is op een foto te zien hoe een jonge vrouw zich in de koffer van een harp heeft opgekruld. Op een andere foto staat iemand in de tas van een contrabas.

Yamaha waarschuwt om dit niet te doen. „De koffers zijn bedoeld om instrumenten en apparaten in op te slaan, gebruik ze alstublieft op een correcte manier.”

Er is nog veel onduidelijk over de ontsnapping van Ghosn. Volgens The Wall Street Journal kroop hij in Osaka in een koffer, waarna hij met een privéjet naar Turkije vloog. Volgens de krant waren er gaten in de bodem geboord, zodat de zakenman kon ademhalen.