Nieuws/Binnenland
1099838
Binnenland

Politie vermoedt opzet bij explosie woning

De explosie in een woning aan de Kuipershof in Nieuw-Dordrecht (bij Emmen) kent geen technische oorzaak. Dat blijkt uit forensisch onderzoek. De politie vermoedt dat er opzet in het spel is geweest. Bij de ontploffing donderdagmorgen kwam de 41-jarige bewoner om het leven.

De bewoner had een grote huurachterstand bij woningcorporatie Lefier en zou donderdag uit zijn huis worden gezet. De politie voert nog gesprekken met familie en omwonenden om zicht te krijgen op wat zich in de woning aan de Kuipershof heeft afgespeeld. Rond 3.15 uur vond daar een enorme explosie plaats die het huis met de grond gelijkmaakte en bijna 20 andere woningen beschadigde.

De buurmannen, twee broers van 50 en 45 jaar, raakten lichtgewond. Twee woningen werden door de explosie weggevaagd en zijn. Vier huizen zijn onbewoonbaar verklaard. De bewoners hebben elders onderdak gekregen.

Het gebied rond de woningen blijft in ieder geval tot na het weekeinde afgezet en beveiligd. Bij de explosie is asbest vrijgekomen. Een gespecialiseerd bedrijf maakt de omgeving schoon en gaat daar maandag mee verder.