Nieuws/Binnenland
1099881
Binnenland

Moord op vriendin zwaarder bestraft

De rechtbank in Assen heeft vrijdag de 24-jarige Arjan de G. uit Emmen voor de moord op zijn even oude vriendin zwaarder bestraft dan de eis van 9 jaar cel van het Openbaar Ministerie. De rechtbank vindt het buitengewoon ernstig wat er is gebeurd en legde de Emmenaar 10 jaar cel op.

De rechtbank tilt er zwaar aan dat De G. zijn vriendin op 10 februari op een 'beestachtige wijze' met meerdere messteken in bed heeft gedood. Volgens deskundigen kan de daad De G. niet helemaal worden toegerekend, omdat de man kampt met een persoonlijkheidsstoornis. De rechtbank heeft deze stoornis niet zo zwaar meegewogen.

Het stel kreeg 's avonds op een feestje bij hen thuis ruzie, omdat de man vond dat zijn vriendin te veel aandacht schonk aan een goede vriend. De G. sprak haar aan op haar vermeende flirtgedrag. De gasten werden naar huis gestuurd. De G. doorzocht de telefoon van zijn vriendin, maar vond geen verdachte berichtjes. Ook bekeek de man op internet de facebookpagina van de vrouw. Naar zijn mening zag hij daarop aanwijzingen dat zijn vriendin een geheime verhouding had. Hij besloot de relatie te beëindigen door haar te doden en wilde dat ook met zichzelf doen.