Nieuws/Binnenland
1099899
Binnenland

Aangename avond

Zeist, 7 juni 2013 - Vanavond is het droog en zonnig. Op de meeste plekken is het ook aangenaam warm, maar er zijn wat uitzonderingen. Zaterdag in het noorden mogelijk wat bewolking, verder zonnig. De temperatuur loopt uiteen van 14 graden op de Wadden tot 25 graden in het zuidoosten van het land.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken en is het op de meeste plaatsen onbewolkt. Over de Waddeneilanden kan in de loop van de avond bewolking trekken. Bij een matige noordooster koelt het af naar 8 tot 12 graden. De 8 is voor het noorden van het land.

Morgen maakt het noorden kans op een grijze start door laaghangende bewolking, maar later breekt steeds vaker de zon door. In het midden en zuiden is vrij zonnig. De wind komt nog steeds uit het noord(oost)en, maar wordt geleidelijk frisser. In de kustprovincies wordt het ongeveer 18 graden en in het zuidoosten kan de temperatuur naar 23 graden stijgen. Op de Waddeneilanden is het 13 tot 16 graden.

Zondag lijkt het niet warmer te worden dan 15 graden aan de noordkust en 19 of 20 graden in de zuidoostelijke helft van het land. In het noorden van het land is het wisselend bewolkt door wolkenvelden van zee. Verder naar het zuiden breekt de bewolking en is het zonniger.

Maandag is het wisselend bewolkt en wordt het hooguit een graad warmer.

Dinsdag staat er bijna geen wind en daardoor wordt het, met 17-23 graden, een stuk warmer. Er zijn zonnige perioden en het blijft droog. De dagen daarna neemt de kans op enkele buien toe.

Op de hoogte blijven hoe de zomer zich verder ontwikkelt? Volg ons op Facebook en Twitter.