Nieuws/Binnenland
1099907
Binnenland

Verdachte moord Visser 'volstrekt onschuldig'

De hoofdverdachte van de moord op de Nederlanders Ingrid Visser en Lodewijk Severein bij het Zuid-Spaanse Murcia, Juan Cuenca, is volgens zijn raadslieden „volstrekt onschuldig”. Cuenca zelf weigerde vrijdag voor de rechter een verklaring af te leggen. Volgens zijn advocaten schaadt de opgelegde geheimhouding in deze zaak de belangen van hun cliënt in ernstige mate.

De advocaten benadrukten vrijdag tegenover de pers dat hun cliënt „volstrekt onschuldig” zegt te zijn. De rechter verlengde even later het voorarrest van de drie mannen die zijn aangehouden voor de moorden. Volgens de rechter zijn de aanwijzingen sterk genoeg om het trio voorlopig vast te houden.

De verdachten zijn de Spanjaard Juan Cuenca (36) en de Roemenen Constantin Stan (47) en Valentin Ion (60). Cuenca, die manager was van de volleybalclub CAV Murcia waar Visser tussen 2009 en 2011 speelde, zou volgens de politie de twee Roemenen hebben ingehuurd om de moorden te plegen. Dat is een van de weinige details uit het onderzoek die officieel bekend zijn gemaakt. Voorlopig blijft het onderzoek geheim.

Intussen duiken in de Spaanse media verschillende versies op van het motief voor het misdrijf. De rode draad daarbij is een zakelijk conflict.

De lichamen van Visser en Severein zouden vrijdag vanuit Barcelona naar Nederland zijn gevlogen. De nabestaanden van Visser en Severein geven zaterdag 15 juni „aan iedereen die zich verbonden voelt” de gelegenheid om afscheid te nemen van de twee vermoorde Nederlanders.