Nieuws/Binnenland
1099933
Binnenland

Xbox One moet elke dag online

De nieuwste spelcomputer van Microsoft, de Xbox One, moet minimaal één keer per dag connectie maken met de servers van producent Microsoft. Gebeurt dat niet, dan kunnen eigenaars er niet op gamen.

Dat heeft het bedrijf op vrijdag bekendgemaakt, samen met een hele lijst met andere rigide regels. Zo kunnen gekochte games alleen weggegeven worden aan vrienden waarmee de eigenaar al 30 dagen of langer vrienden is op online netwerk Xbox Live. Een game kan daarnaast maar één keer van eigenaar wisselen. Door deze regels is het huren van spellen niet mogelijk.

Ook het verkopen van games aan winkels wordt aan banden gelegd. Microsoft zelf zal geen regels hiervoor invoeren, maar het geeft uitgevers de mogelijkheid om bijvoorbeeld een vergoeding te vragen voor het spelen van een tweedehands spel.

Deze restricties hebben ook enkele voordelen. Zo is het mogelijk om - door op een andere Xbox One in te loggen - alle games te spelen die deze gebruiker bezit. Ook is het mogelijk om games met familieleden te delen. In totaal kunnen tien gekoppelde Xbox Live-profielen de spellen van het hoofdprofiel spelen, ongeacht op welke Xbox One ze dit willen doen.

De vraag is nu voornamelijk wat Sony voor regels zal invoeren voor zijn PlayStation 4.