Nieuws/Binnenland
1099941
Binnenland

Top 4

De meest spectaculaire waterglijbanen

Nu het warme weer eindelijk ook Nederland heeft bereikt, is niets lekkerders dan een verfrissende duik in het zwembad. Via een bommetje of via de waterglijbaan. Maar bij deze glijbanen gaat het meer om de kick dan om de verfrissing. Foxnews selecteerde vier spannende 'waterslides'.

1. Insano, Beach Park, Fortaleza, Brazilie

Deze waterglijbaan in de Braziliaanse kustplaats Fortaleza is maarliefst veertien verdiepingen hoog, en bereikt snelheden tot 105 kilometer per uur. De klim duurt wel een stukje langer dan de tocht naar beneden. Binnen vijf seconden lig je alweer in het water.

2. Summit Plummet, Disney World, Orlando, Verenigde Staten

In deze snelle glijbaan in het Disneypark haal je een topsnelheid van 88 kilometer per uur, mede dankzij een vrije val van 36 meter in het begin van de baan.

3. Behemoth Bowl, Chimelong Water Park, Guangzhou, China

In deze Behemoth Bowl voel je je nooit alleen. Samen met nog drie anderen zit je in een soort band en val je eerst twintig meter naar beneden. Vervolgens kom je in een trechter terecht. Hoe zwaarder je medeglijders, hoe harder je gaat.

4. Jumeirah Sceirah, Wild Wadi Waterpark, Dubai

In Dubai moet alles hoger, mooier, maar ook sneller. Deze 126 meter lange waterglijbaan laat je maarliefst 32 meter 'vallen'. Tijdens de val kun je snelheden bereiken tot 81 kilometer per uur. Als je heel snel kijkt, kun je tijdens de val de kust van Dubai zien.