Nieuws/Buitenland
1099968
Buitenland

Saudiër klaagt over armenplek op lijst Forbes

De allerrijksten der aarde vinden, mede met het oog op de activiteiten van criminelen en belastingambtenaren, dat hun vermogen een privézaak is en niet in bladen thuishoort. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes publiceert jaarlijks een lijst van de allerrijksten volgens de inschattingen van de redactie. Vaak klagen mensen dat hun vermogen wordt overdreven in de publicatie, maar niet prins al-Waleed bin Talal al-Saud.

Deze Saudische zakenman is razend over zijn armzalige 26e plaats op Forbes' lijst van 500 rijksten. Hij heeft Forbes voor de rechter in Londen gedaagd omdat zijn fortuin op de lijst wordt gebagatelliseerd, meldde de Britse krant The Guardian vrijdag.

De Saudiër kreeg zijn plek op de lijst met een geschat vermogen van ruim 15 miljard euro. In de ogen van al-Waleed bin Talal is deze onderschatting de zoveelste uiting van minachting voor Saudische zakenlui door het Brits-Amerikaanse 'journaille'. Volgens de prins is hij goed voor minstens 22 miljard euro en moet hij dus veel hoger op de ranglijst.