Nieuws/Binnenland
1099971
Binnenland

Nieuws

EasyJet bereikt 60 miljoen passagiers

EasyJet heeft het afgelopen jaar maarliefst 60 miljoen passagiers vervoerd. Dat heeft de grootste luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk bekendgemaakt.

Het is de eerste keer dat easyJet, dat in 1995 werd opgericht, de mijlpaal van 60 miljoen passagiers overstijgt. In vergelijking, KLM vervoert jaarlijks zo'n 20 miljoen reizigers.

De bestuursvoorzitter van easyJet, Carolyn McCall noemde deze prestatie een bewijs van het harde werk en de toewijding van al het personeel. McCall wijst daarnaast op de lage tarieven, vriendelijke service en het netwerk van meer dan zeshonderd routes als enkele van de belangrijkste redenen voor het succes.

EasyJet werd in november 1995 opgericht. De maatschappij kende toen slechts twee vliegtuigen, die vlogen tussen twee binnenlandse bestemmingen. Maar vanaf het begin groeide easyJet explosief, wat resulteerde in 10 miljoen passagiers per jaar in 2001. In 2003 waren dat er 20 miljoen en in 2005 was het aantal reizigers toegenomen tot 30 miljoen per jaar.

Inmiddels heeft de luchtvaartmaatschappij 212 vliegtuigen die naar 137 luchthavens in 33 landen vliegen.

Amsterdam is een de favorieten van easyJet-klanten. Per jaar vliegen bijna 7 miljoen mensen naar of vanuit Amsterdam met de lowbudgetluchtvaartmaatschappij.