Nieuws
1099972
Nieuws

Google voorspelt filmsucces

Benieuwd of de film The Lone Ranger volle zalen gaat trekken en wat de remake van Carrie gaat doen? Google weet het antwoord al, maar geeft de informatie voorlopig nog niet vrij.

Google zegt het succes van een film te kunnen bepalen met een nauwkeurigheid tot 94 procent. Eerder deze week gaf de webgigant een studie vrij waarin het de correlatie tussen zoekopdrachten via Google en kassuccessen onderzoekt. Doordat mensen steeds meer filmgerelateerd googlen (56 procent meer in 2012 dan in 2011) lijken de voorspellingen van Google alleen maar beter te worden.

“Bioscoopbezoekers ontdekken en verkennen hun filmopties steeds actiever, en dit vertaalt zich in een langere meer weloverwogen filmonderzoek tijdlijn”, zo schrijft Google in het onderzoek. “Door te begrijpen hoe en wat ze zoeken, kunnen we unieke inzichten blootleggen over het bewustzijn en voornemen van bioscoopbezoekers.

Google zegt het openingsweekend van een film met een nauwkeurigheid van 92 procent te kunnen voorspellen en alle volgende weekenden met 90 procent door het aantal zoekopdrachten naar een film en betaalde clicks te vergelijken met andere variabelen zoals clicks naar theatervoorstellingen.

Door ook trailergerelateerde zoekopdrachten, het wel of niet deel uitmaken van een filmserie en de tijd van het jaar waarin de film debuteert toe te voegen, zegt Google het succes van het openingsweekend zelfs met een nauwkeurigheid van 94 procent te kunnen voorspellen.

Helaas voor Hollywood zegt Google de informatie vooralsnog niet vrij te geven.