Nieuws
1099975
Nieuws

Internet Explorer meest energiezuinige browser

Internet Explorer 10 voor Windows 8 is de meeste efficiënte browser op het vlak van energieverbruik. Dat meldt ontwikkelaar Microsoft. Het bedrijf heeft het Fraunhofer Instituut ingeschakeld voor een onderzoek hiernaar.

Voor het onderzoek is gekeken naar het stroomverbruik van IE10, Chrome 26 en Firefox 21 bij het bezoeken van de populairste websites in de Verenigde Staten. Hieronder vallen ondermeer Google, Amazon, YouTube en Wikipedia. Op zijn meest werd er 18 procent minder stroom verbruikt bij het gebruik van IE10 ten opzichte van concurrerende browsers.

Vooral bij het afspelen van video's middels multimediaplatform Flash bleek er veel verschil tussen de programma's te zitten. Ook bij HTML5-video bleek IE10 17 procent minder energie te verbruiken dan Firefox.

Uiteraard claimt het bedrijf dat zijn browser het batterijleven van laptops en tablets waarop Windows 8 staat, spaart. Daarnaast durft het te stellen dat als alle Chrome- en Firefox-gebruikers zouden overstappen op IE10, er genoeg energie over zou blijven om meer dan 10.000 Amerikaanse huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien.