Nieuws
1100006
Nieuws

TVR gaat het weer proberen

Voormalig TVR-eigenaar Nikolai Smolenski heeft de rechten van het automerk verkocht aan de Britse zakenman Les Edgar. Dat zegt Smolenski in gesprek met Autovisie.

Smolenski treedt niet in detail over de overeenkomst. "Ik heb TVR verkocht, maar zeg daar verder niets over. Nee, ik noem niet het bedrag dat daarmee is gemoeid", aldus de Rus.

Het nieuwe bedrijf is inmiddels opgericht. Het staat te boek als TVR Motor Cars LTD en heeft zich in Engeland ingeschreven. Een website is inmiddels operationeel, zij het met de teksten 'Never Say Never' en 'Roaring Back'.

Dietrich Probst, voormalig medewerker van TVR, geeft aan dat binnen een aantal weken een gedetailleerd plan volgt voor de introductie van een compleet nieuwe auto met totaal andere styling.

Windturbines

Nikolai Smolenski besloot in juli 2012 de stekker uit het TVR-project te trekken en ging zich op dat moment toeleggen op het bouwen van verplaatsbare windturbines, onder meer voor legerdoeleinden. Smolenski gaf toen twee schetsen aan Autovisie vrij van een model dat op dat moment in ontwikkeling was. Dat ging toen om de MD1. Of auto bij de deal inbegrepen is, zegt de voormalige topman niet.

Smolenski was sinds 2004 eigenaar van TVR en gaf destijds in gesprek met Autovisie aan dat het bedrijf 'goede en slechte jaren' had, maar dat het TVR-project uiteindelijk niet 'levensvatbaar' was. "Er was interesse in de auto's, maar de volgende stap werd door de potentiële klanten niet gezet. Ook stortingen bleven uit. Op die manier konden wij ook niet verder met het bedrijf", aldus Smolenski in 2012.