Nieuws/Binnenland
1100019
Binnenland

Limburg bekijkt gevolgen vertraging wegaanleg

De provincie Limburg en de gemeenten in de regio Heerlen onderzoeken wat de gevolgen zijn van de vertraging in de aanleg van een 26 kilometer lange rondweg in het zuiden van Limburg. De gemeenten overwegen de Raad van State te vragen of ze toch mogen beginnen met de aanleg. Dat maakten de provincie en de betrokken gemeenten vrijdag bekend.

De Raad van State liet de provincie Limburg eind mei weten nog anderhalf jaar nodig te hebben om tot een definitieve uitspraak te komen over de aanleg van de zogenoemde Buitenring Parkstad. De rechter wacht een advies van het Europese Hof af over de verbreding van de A2 tussen Eindhoven en Den Bosch. Die uitspraak heeft mogelijk gevolgen voor de Buitenring.

De provincie Limburg en de betrokken gemeenten werken de komende anderhalve week enkele mogelijke scenario's uit. Er wordt onder meer bekeken wat de mogelijkheden zijn om de weg aan te leggen zonder overschrijding van het budget van 441 miljoen.

Ook zijn er inmiddels gesprekken met aannemer MNO Vervat over de financiële gevolgen van de vertraging. De geprekken gaan onder meer om het bedrag dat aan de aannemer moet worden betaald als schadevergoeding. Dat kan in de vele miljoenen lopen.

De Limburgse gedeputeerde Erik Koppe (VVD) zei vrijdag dat over anderhalve week duidelijk is wat de vertraging betekent voor tijd, geld en kwaliteit.