Nieuws
1100090
Nieuws

Storing bij internetbankieren Rabobank voorbij

Door een storing ondervonden klanten van de Rabobank donderdag problemen met internetbankieren. Ook de mobiele applicatie was slechter bereikbaar. Iets na vijf uur 's middags berichtte de bank dat de storing voor de meeste klanten weer verholpen was. Bij NS-automaten kan een groep Rabobank-klanten donderdag niet pinnen.

Een woordvoerder Rabobank bevestigt dat een deel van de klanten bij internetbankieren problemen heeft met het invoeren van betaalopdrachten. Rond een uur of 10 ondervonden de eerste klanten problemen met internetbankieren.

Treinreizigers hebben problemen met pinpas Rabobank

Ook op treinstations hebben Rabobank-klanten problemen met betalingen. NS-woordvoerder Edwin van Scherrenburg bevestigt dat mensen met een pinpas van de Rabobank tijdelijk niet kunnen pinnen om kaartjes te kopen of hun ov-chipkaart op te laden.

Rabobank-woordvoerder Kees Nanninga zegt dat dit probleem niets te maken heeft met de storing bij internetbankieren, maar kan er inderdaad een groep Rabobank-klanten niet pinnen op stations. Volgens Nanninga gaat het om een groep van 400 klanten.

Zwartreizen door pinproblemen

Volgens Van Scherrenburg hoeven zwartreizende Rabobank-klanten niet bang te zijn dat conducteurs massaal boetes uitschrijven. "Ze zijn hierover geïnformeerd en zullen er coulant mee omspringen. Reizigers kunnen via een formulier achteraf alsnog betalen zonder bijkomende kosten.