Nieuws/Binnenland
1100500
Binnenland

Universiteit boos op studente die laptopdief zoekt

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) is ,,erg teleurgesteld" in een studente die foto's op haar Facebook zette van de man die haar laptop heeft gestolen. Het meisje nam met haar telefoon stiekem een aantal foto's van bewakingsbeelden waarop is te zien hoe de dief de laptop meeneemt.

De Duitse studente Corinna Lattmann heeft via Facebook de jacht geopend op de man die maandagavond haar laptop stal uit de Universiteitbibliotheek, schrijft het DvhN. Ook haar externe harde schijf met daarop haar scriptie was spoorloos verdwenen.

Een licht getinte man die een bril met zwaar montuur draagt, zou de diefstal hebben gepleegd. Hij is duidelijk zichtbaar op de foto's die Lattmann op haar Facebook zette.

De RuG is daar niet gelukkig mee, zegt directeur Marjolein Nieboer van de bibliotheek. ,,We zijn erg ongelukkig met de manier waarop ze zich de foto's heeft toegeëigend." De studente nam de foto's van het scherm toen een beveiligingsmedewerker van de bieb even niet oplette.

Volgens Nieboer heeft de studente erg veel pech gehad. Diefstallen komen namelijk maar zelden voor, zegt ze. ,,Misschien komt dat wel omdat we zo'n goed cameratoezicht hebben. De kwaliteit van de beelden is erg goed."