Nieuws/Buitenland
1100540818
Buitenland

Officieel: blauw vinkje op Twitter kost binnenkort 8 dollar per maand

Amsterdam - Elon Musk, de nieuwe eigenaar van Twitter, heeft dinsdag een abonnement van 8 dollar per maand aangekondigd voor gebruikers die hun account als authentiek willen laten certificeren en minder reclame willen zien.

De nieuwe baas van Twitter wil een nieuw programma optuigen dat de inkomsten van het platform moet verbreden, gebruikers zullen dus meer moeten gaan betalen als zij gebruik willen maken van extra functies.

„Het huidige systeem van heren en boeren, voor wie al dan niet een blauw vinkje heeft, is bullshit”, schrijft Musk op Twitter. „Alle macht aan het volk. Blauw voor 8 dollar per maand!.”

Prioritaire tweets

Op dit moment kunnen alleen bepaalde profielen authenticiteit aanvragen in de vorm van een blauw vinkje. Het gaat om regeringen, bedrijven, media en bekende personen. Zij kunnen dus hun blauwe vinkje verliezen als ze zich niet schikken naar de regels van het platform.

Musk heeft zijn ingenieurs vrijdag de opdracht gegeven zonder oponthoud voort te werken aan de vernieuwing van het systeem. Abonnees zullen ook andere voordelen genieten. Zo zullen hun tweets prioritair verschijnen, ze kunnen langere video- en audioboodschappen posten en zullen maar half zo veel reclame te zien krijgen. De prijzen voor abonnementen zullen verschillen van land tot land. „Het zal Twitter ook inkomsten opleveren om makers van content te belonen”, luidde het.

Musk heeft ongeveer 44 miljard dollar betaald voor de overname van Twitter. Het geld kwam deels uit de verkoop van zijn aandelen in elektrische autofabrikant Tesla, maar ook uit bijdragen van investeerders en leningen die moeten worden afgelost. De man ontsloeg vorige week donderdag meteen na de overname van het bedrijf CEO Parag Agrawal, financieel directeur Ned Segal en het hoofd van de juridische dienst Vijaya Gadde.