Nieuws/Binnenland

Vijf spelers Alphense Boys weggestuurd

Het bestuur van Alphense Boys heeft het lidmaatschap van vijf voetballers per direct beëindigd. Reden daarvoor is de grote vechtpartij die zondag uitbrak na afloop van het play-offduel tegen het Rijswijkse Haaglandia. De betreffende spelers wordt verweten de naam van de voetbalclub ernstig in diskrediet te hebben gebracht. Het is niet bekend om welke voetballers het gaat.

Dat meldt de club op hun website. Een voormalig jeugdspeler wordt ook met onmiddelijke ingang de toegang tot het complex van Alphense Boys ontzegd. Twee andere jeugdselectiespelers die zich op het veld bevonden tijdens de vechtpartij, maar van wie het niet vaststaat dat ze hebben meegedaan aan het tumult, krijgen een waarschuwing.

Meer maatregelen tegen betrokkenen bij de vechtpartij worden niet uitgesloten, maar voorlopig wordt de behandeling van de tuchtzaak van de KNVB en de uitkomsten van het politieonderzoek afgewacht.

Drie mensen waren opgepakt na de knokpartij. Zij blijven 2 weken langer vastzitten, heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten.

Massale vechtpartij

Haaglandia, dat in de zondagtopklasse speelt, en hoofdklasser Alphense Boys speelden in de play-offs voor promotie en degradatie. Het Rijswijkse Haaglandia won en heeft daardoor nog kans op lijfsbehoud, de Alphense Boys grepen door de nederlaag naast promotie. Na het laatste fluitsignaal brak een massale vechtpartij uit. Twee mensen raakten gewond. Een man is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

In een radioverslag van de lokale zender Alphen Stad FM is te horen hoe twee spelers van Alphense Boys zich „slechte verliezers tonen”. Daarna meldden ook supporters van de club uit Alphen aan den Rijn zich vechtend op het veld. Ze belaagden eerst spelers van Haaglandia en daarna de fans van die club.

Toen de rust goeddeels was hersteld, begeleidde de politie de ploeg van Haaglandia naar hun spelersbus.