Nieuws/Binnenland
1100673
Binnenland

Nieuws

Honderdtal studenten uit vliegtuig gezet

Wat doe je als er zo'n honderd studenten niet luisteren naar de instructies van de piloot en het cabinepersoneel? Juist, dan zet je ze allemaal uit het vliegtuig. Dat overkwam een groep studenten die op 3 juni van New York naar Atlanta wilde reizen.

Het geduld van de medewerkers van de luchtvaartmaatschappij AirTran werd behoorlijk op de proef gesteld. De seniors van de school Yeshiva of Flatbush reageerden niet op de instructies van het personeel toen hen werd verzocht plaats te nemen in hun stoel en de mobiele telefoons uit te schakelen.

Het moederbedrijf van AirTran, Southwest Airlines verklaarde in een statement dat de groep meermalen is gewaarschuwd door zowel het cabinepersoneel als de piloot. Toen dat niet hielp, liet de piloot de groep tieners om veiligheidsredenen verwijderen.

De Boeing 737, met een maximum passagiersaantal van 137, was daarmee meteen bijna leeg. Voor de overige reizigers was de vertraging echter inmiddels opgelopen tot 45 minuten.

Rabbi Seth Linfeld, directeur van Yeshiva of Flatbush, stelde dat niets erop wees dat zijn studenten zich op enigerwijze misdroegen. Volgens Linfeld was de actie van het vliegtuigpersoneel ongegrond. De school zou al vaker met dergelijk grote groepen gereisd hebben, maar nog nooit waren problemen voorgevallen.

Southwest stelt dat zijn persoon goed heeft gehandeld. "Het is ongewoon dat de piloot erbij moet worden gehaald om de passagiers te zeggen dat ze moeten gaat zitten", aldus een woordvoerder.