Nieuws/Binnenland
1100741
Binnenland

Grote brand bij chemisch bedrijf Oosterhout

Bij een chemisch verpakkingsbedrijf in het Brabantse Oosterhout woedde dinsdagavond een zeer grote brand. Het vuur ontstond na een explosie in een van de loodsen op het terrein. Getuigen menen daarna nog meer ontploffingen te hebben gehoord. De hulpdiensten schaalden het incident op naar alarmfase GRIP 2 en gingen over tot ontruiming van het terrein.

Niemand raakte gewond. Bij de brand zijn vooralsnog geen giftige stoffen vrijgekomen, zo verklaarde een politiewoordvoerder rond 22.45 uur. Wel luidt het advies om uit voorzorg ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Rond 23.45 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Het bedrijf waar het vuur uitbrak, European Liquid Drumming (ELD) zit op een bedrijventerrein aan de Zeilmakerijweg. ELD specialiseert zich in het afvullen, verpakken, mengen en in de opslag van vloeibare chemische producten. ELD werkt met ontvlambare vloeistoffen, giftige substanties, corrosieve substanties en andere gevaarlijke stoffen.

De rookwolk was tot in de wijde omtrek te zien, onder meer in Sliedrecht, Breda en Tilburg.

In de omgeving van Oosterhout was het na de brand een verkeerschaos, meldde Omroep Brabant. De wegen rondom de plaats zaten potdicht.