Nieuws/Binnenland
1101256
Binnenland

Deining door gehandicapte jongen

De politie in Wijchen heeft een 13-jarige gehandicapte en verstandelijk beperkte jongen verwijderd uit het plaatselijke zwembad omdat hij masturbeerde in het water. De vader van de knul is woedend.

De gealarmeerde politie haalde de jongen zondagmiddag zonder pardon uit het water. Hij zou voor de ogen van bezoekers hebben gemasturbeerd. ,,Het personeel had me even moeten alarmeren maar in plaats daarvan zijn we gewoon meegenomen", foetert de vader.

,,De meeste personeelsleden kennen ons", gaat de man verder. ,,We komen hier enkele keren per maand en ik kom er zelfs elke week. Ik had hem even alleen gelaten om chocolademelk voor hem te halen. Hij heeft een IQ van zestig en weet niet wat hij doet. Hij kan dat ook niet onder woorden brengen."

De manager van zwembad De Meerval in Wijchen toont begrip voor de man, maar houdt voet bij stuk. ,,Hij en zijn zoon blijven welkom in ons zwembad, maar ik wil wel duidelijke afspraken met hem maken. Hij is verantwoordelijk voor het gedrag van zijn zoon."

Ook de politie wast zijn handen in onschuld, meldt Omroep Gelderland. ,,We zijn gealarmeerd door het zwembadpersoneel en dan gaan we erop af", zegt een woordvoerder.

Het incident is gemeld bij Bureau Jeugdzorg.