Nieuws/Binnenland
1101263077
Binnenland

Podcast met Wierd Duk

‘Streng religieus én progressief: in Jesses wereld kan het’

Jesse Klaver draait om de hete brij heen. Hoe verantwoord je als linkse, progressieve partij dat je iemand op de kieslijst zet die er conservatief-islamitische opvattingen op nahoudt? In een podcast van De Telegraaf bespreekt verslaggever Wierd Duk de ophef rond de keuze voor Kauthar Bouchallikht als kandidaat-Kamerlid voor GroenLinks. Het is zinloos om hierover een uitwisseling van argumenten te verwachten, zegt Duk. „Hier staan twee wereldbeelden tegenover elkaar. Bij GroenLinks - en sowieso veel jongeren - zien ze de islam kennelijk als een progressieve en rebelse emancipatiebeweging.”

Verder in de podcast: de bereidheid om te vaccineren tegen het coronavirus neemt af naarmate het vaccin dichterbij komt. Volgens de Telegraafverslaggever is het egoïstisch om inenting te weigeren. Als er iemand smacht naar een vaccin is het Martin Simonis. Na een lang ziekbed in maart is de 50-jarige grafisch ontwerper een van de Nederlanders die opnieuw besmet is met Covid-19. Tot zo ver de hoop op immuniteit na een coronabesmetting. En terwijl de Amerikaanse president Trump vier jaar lang is aangevallen door de media, werd oud-president Obama deze week van alle kanten bewierookt vanwege zijn memoires. Volgens Duk is de balans ernstig zoek.

Luister de podcast ’Het land van Wierd Duk’ hier, hieronder, of via alle bekende podcast apps zoals Apple Podcasts en Spotify.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd