Nieuws
1101290
Nieuws

Meeste vertrouwen in accountants, minste in woningcorporaties

Consumenten staan wantrouwend tegenover financiële dienstverleners. Bij geen enkele beroepsgroep heeft meer dan 20 procent van de Nederlanders alle vertrouwen in eerlijkheid en integriteit van de bestuurders. Pensioenfondsen en woningcorporaties komen er het slechts vanaf.

Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau MarketResponse waarbij 1200 mensen om hun mening gevraagd werd. Bij pensioenfondsen ,woningcorporaties, banken en verzekeraars geeft meer dan de helft van de ondervraagden aan weinig tot geen vertrouwen te hebben in deze organisaties.

 

Volgens MarketResponse noemen consumenten daarbij hoge salarissen, bonussen en risicovolle producten als reden om weinig vertrouwen te hebben in leidinggevenden van deze organisaties.

 

Integriteit en betrouwbaarheid

Kennis en ervaring van bestuurders bij deze organisaties staat bij de consumenten niet ter discussie, maar ze geloven lang niet altijd integriteit, eerlijkheid en betrouwbaarheid van hen. Accountants, advocaten en notarissen komen er overigens nog best goed vanaf. Ruim tweederde van de ondervraagden heeft vertrouwen of zelfs alle vertrouwen in hen. Ook in zorgverzekeraars heeft minder dan de helft weinig tot geen vertrouwen.

Wie wantrouwt u?

Hoe zit dit bij u? Welke van bovenstaande organisaties in de financiële sector vertrouwt u volkomen en welke juist niet? Reageer hieronder.