Nieuws
1101307
Nieuws

Top 6

Bijzondere verlaten plekken

Locaties die van de een op de andere dag zijn verlaten; vaak hebben ze iets spookachtigs, maar tegelijkertijd zijn ze indrukwekkend of zelfs adembenemend mooi.

1 Maunsell Forts – Engeland

Deze wonderlijke torens in de Theems zijn gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog om Engeland te beschermen tegen Duitse luchtaanvallen. Later werden ze regelmatig gebruikt als radiostation.

2 Michigan Central Station – Verenigde Staten

 

Michigan Central Station – gebouwd in 1912 – was ooit het grootste treinstation ter wereld, meldt Huffington Post. Maar sinds 1988 rijdt er niets meer over het spoor. Het statige gebouw is ontworpen door Warren & Wetmore en Reed & Stem. Deze architecten hebben ook het treinstation van New York op hun naam staan.

3 Kolmanskop – Afrika

 

Na de uitputting van de diamantmijnen in 1950 is Kolmanskop in Namibië veranderd in een spookstad. Inmiddels heeft het zand uit de woestijn het dorp in beslag genomen. Een indrukwekkend gezicht en daarom komen er steeds meer toeristen een kijkje nemen. 

4 Nara Dreamland – Japan

 

Sinds 2006 klinkt er geen gegil meer uit dit pretpark. Of een verdwaalde toerist moet het in zijn broek doen tijdens het bezichtigen van de stilstaande achtbaan, vervallen speelhal of leeggehaalde winkeltjes…

5 Pripyat – Oekraïne

 

Ooit was Pripyat een levendige stad, maar sinds de kernramp van Tsjernobyl in 1986 is het er volledig uitgestorven. Naast een ziekenhuis, station en pretpark staan er maar liefst vijftien scholen leeg.

6 Nicosia International Airport – Cyprus

 

Incheckbalies, wachtruimtes, eetgelegenheden…alles is nog aanwezig op dit vliegveld. Maar de Turkse invasie in 1974 heeft de boel stilgelegd en sindsdien kun je er in het restaurant alleen nog maar stof (en vogelpoep) happen.

Welke verlaten plek heeft op jou veel indruk gemaakt? Deel je tip met Reiskrant.