Nieuws/Binnenland
1101310
Binnenland

Steeds meer opklaringen

Zeist, 3 juni 2013 - De stapelwolken die zijn ontstaan verdwijnen geleidelijk, waardoor het nog zonnig is tot zonsondergang, rond tien uur. Morgen zijn er in de ochtend vrij veel wolkenvelden, 's middags is het zonnig en wordt het circa 20 graden. Tot en met het weekend veel zon en temperaturen oplopend tot 25 graden!

Vanavond klaart het vaker op, maar later vanavond en vannacht neemt de bewolking weer iets toe. Tijdens heldere momenten begin van de nacht is in het oosten een graadje vorst aan de grond niet uitgesloten. De minima op 1,5 meter komen uit rond 5 graden.

Morgen begint de ochtend vooral in de zuidelijke helft op diverse plaatsen grijs. Daarna neemt het aandeel zon flink toe en in de middag is het wisselend bewolkt. Het wordt iets warmer.

In de kustregio wordt het 15 tot 18 graden, terwijl het midden en oosten kunnen rekenen op maxima tussen 19 en 21 graden. Daarbij staat een matige noordoostenwind.

Woensdag laat de zon zich opnieuw regelmatig zien. In het binnenland wordt het op meer plaatsen 21 graden.

Donderdag wordt het ook in de kustprovincies warmer en in grote delen van het land wordt het 20 tot 23 graden. In het zuidoosten kan het 24 graden worden.

De dagen daarna kan het een plaatselijke zomerse dag worden met in het zuidoosten kans op een middagtemperatuur van 25 graden. De kans op neerslag is zeer gering en elke dag een portie zon.

Op de hoogte blijven hoe de zomer zich verder ontwikkelt? Volg ons op facebook en twitter.