Nieuws
1101355
Nieuws

Nu officieel: facelift Nissan Micra

De gefacelifte Nissan Micra is al lang geen geheim meer. Toch heeft het eventjes geduurd voordat Nissan de eerste officiële foto's en informatie naar buiten bracht.

Interieur van hoger niveau

Zoals bekend krijgt de Micra een gewijzigd front met een wat scherpere bumperpartij, andere grille, motorkap, koplampen en mistlampen. Ook de achterzijde wijzigt licht met een subtiele wijziging aan de bumper en achterlichten met led-techniek. Binnenin plaatst Nissan een opnieuw vormgegeven middenconsole met een groter 5,8 inch touchscreen. Middels dat aanraakscherm kan NissanConnect bediend worden. Volgens Nissan zijn ook de plasticsoorten van een hoger niveau. De Japanners hebben tevens nieuwe lichtmetalen wielen ontworpen en frisse tinten aan het kleurenpalet toegevoegd. Optioneel kan de Micra worden voorzien van een panoramadak.

Op motorisch gebied blijft alles bij het oude. Nog steeds is er keuze uit een 1,2 liter driepitter met of zonder supercharger. In dat eerste geval levert de driecilinder 80 pk, met supercharger 98 pk. De motor is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak of optioneel aan een CVT-automaat.

De gefacelifte Nissan Micra arriveert in oktober bij de Nederlandse dealers.