Nieuws
1101358
Nieuws

Voorlopig geen gezichtsherkenning in Glass-apps

Applicaties voor de Glass-bril van Google mogen voorlopig niet gebruikmaken van gezichtsherkenning. Programma's die dat wel doen, zullen niet tot de applicatiewinkel voor de gadget worden toegelaten.

Dat heeft de softwaregigant bekendgemaakt. Reden voor de voorlopige ban op dergelijke apps is de bezorgdheid bij consumenten over de mogelijkheden hiervan. Het is namelijk vooralsnog niet mogelijk om duidelijk te zien wanneer een Glass-drager het apparaat ook aan het gebruiken is. Waar het bij een telefoon nogal opvalt als je het apparaat omhoog houdt om een foto te maken, is dat bij Glass vrijwel niet te merken.

In het verleden heeft het bedrijf al aangegeven zelf nooit dergelijke applicaties te zullen maken voor wat voor platform dan ook. Nu trekt het deze lijn ook door naar apps van derden. De vraag is echter of dit effectief zal zijn, aangezien ontwikkelaars die al een Glass-bril bezitten, de mogelijkheid hebben om het apparaat te hacken. Hierdoor kunnen ook niet door Google goedgekeurde apps geïnstalleerd worden.

Overigens laat Google wel de deur op een kier staan. Het bedrijf stelt namelijk dat het dergelijke apps niet toe zal staan totdat er krachtige manieren bestaan om de privacy van mensen te beschermen.