Nieuws
1101361
Nieuws

Asus zet in op Android-tablets

Computerfabrikant Asus zet de komende tijd hevig in op tablets met Google's Android-besturingssysteem. Dat blijkt uit de persconferentie van het bedrijf tijdens de Computex-technologiebeurs in Taiwan. Het concern komt met vijf nieuwe tablets.

De eerste is de 6 inch grote FonePad Note, een concurrent voor apparaten als de Galaxy Note van Samsung. Deze 'phablet' moet dienst doen als een tablet waarmee ook bellen mogelijk is. Het apparaat bevat een Intel Atom-processor die geklokt is op 1,6GHz. Op de achterkant is een 8 megapixel camera aanwezig met aan de voorkant een 2 megapixel versie.

Ook de MemoPad FHD 10 bevat een Intel-processor en 2GB aan werkgeheugen. Het 10 inch grote aanraakscherm heeft een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. De tablet zal verkrijgbaar zijn met 16GB of 32GB aan opslaggeheugen.

De Transformer Pad Infinity is de nieuwste telg in de Transformer-familie van Asus. Net als zijn voorgangers kan deze tablet geleverd worden met een toetsenbord. Het scherm heeft een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Dit grafische geweld is mogelijk door de Tegra 4-processor van Nvidia gekoppeld aan 2GB aan werkgeheugen. 32GB aan opslaggeheugen en een 5 megapixel camera maken het pakket af.

 

Daarnaast werd de Transformer Book Trio aangekondigd. Deze laptop/tablethybride bevat zowel Android als Windows 8 als besturingssysteem. Gebruik van Windows is mogelijk als het apparaat in het bijbehorende dock geplaatst wordt. Zonder het dock draait het apparaat het systeem van Google. Asus stelt dat bestanden makkelijk tussen de twee OS'en gedeeld kunnen worden, zodat een document bijvoorbeeld begonnen kan worden in Android, maar afgemaakt kan worden in Windows.

Van al deze producten wilde het bedrijf nog geen prijzen of lanceerdata bekendmaken.

 

Tenslotte kwam het nog met de MemoPad HD 7, een 7 inch grote tablet met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Onder de motorkap is een quad core processor te vinden. De tablet zal in de Verenigde Staten voor een relatief lage prijs in de winkels liggen: $129 (€100) voor de versie met 8GB aan opslaggeheugen. De 16GB-variant zal $149 (€115) kosten. Officiële prijzen voor Europa zijn echter nog niet bekend.