Nieuws
1101371
Nieuws

Verdediging Berlusconi: vrijspraak Rubygate

Volledige vrijspraak voor de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi (76) in Rubygate. Dat heeft de advocaat van Berlusconi maandag tijdens zijn slotpleidooi in een rechtbank in Milaan gevraagd.

Berlusconi wordt beschuldigd van seks met een minderjarige prostituee in 2010, het Marokkaanse escortmeisje 'Ruby', en van machtsmisbruik voor een poging zijn positie te gebruiken om haar uit de cel te krijgen. Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat hij 6 jaar achter de tralies verdwijnt.

De advocaat van Berlusconi noemde de strafeis „ongehoord” voor een misdrijf „dat niet bestaat”. Dat Berlusconi met de politie in Milaan belde om Ruby uit de cel te krijgen, die werd vastgehouden op verdenking van diefstal, was om een diplomatiek incident te voorkomen. Hij zou hebben gedacht dat ze familie was van de toenmalige president Hosni Mubarak van Egypte.

'Ruby', die in werkelijkheid Karima El Mahroug heet, verscheen onlangs zelf voor de rechter in een zaak tegen drie mensen die een 'harem' voor Berlusconi zouden verzorgen. Toen ontkende ze seks te hebben gehad met Berlusconi. Ruby vertelde dat ze in 2010 een enveloppe met een paar duizend euro van hem kreeg, maar ontkende dat het ging om bedragen van 4 à 5 miljoen die het OM noemt. Als Berlusconi meisjes geld geeft, dan is dat omdat hij graag mensen helpt, aldus de ex-premier zelf.