Nieuws/Binnenland
1101388
Binnenland

Klanten voelen zich bestolen

Woede om bonnen Free Record Shop

Klanten van Free Record Shop die nog cadeaubonnen hadden, voelen zich bestolen. Het plotselinge besluit dat in de winkels van de failliete keten niet meer met de vooraf betaalde bonnen kan worden afgerekend, is een maatregel die op weinig begrip kan rekenen.

Sommige consumenten hebben zelfs voor 100 euro aan bonnen in de keukenla liggen. „Allemaal gekocht met echt geld”, mopperen ze. „En nu is het helemaal niks meer waard.”

Open

Elly van Hoff uit Purmerend vindt het vooral vreemd dat de winkels nog gewoon open zijn. „Kijk, als er een slot op de deur zat vanwege het faillissement, dan begrijp ik wel dat er ook met cadeaubonnen niets gekocht kan worden.”

Haar dochter Sanne heeft vorige maand nog een cadeaubon van 40 euro van haar broer gekregen. „Daar wilde ze een Xbox-spel van kopen”, zegt Van Hoff.

De Noord-Hollandse vindt het vooral vervelend dat de bewuste cadeaubonnen vaak aan kinderen worden gegeven. „Door opa en oma. Die kunnen tegenwoordig niet meer bijhouden wat de kleinkinderen willen, zo snel gaan alle trends. Dan geven ze maar cadeaubonnen en komt het eigenlijk altijd goed.”

In Rijswijk is Martine Plugge teleurgesteld in de maatregel van Free Record Shop. Haar twee kinderen hadden voor Moederdag 20 euro besteed aan een cadeaubon. „Ik wilde de dvd van Verliefd Op Ibiza, maar die komt pas deze maand uit. Dus is er een bon gekocht. Vorige week ben ik nog bij het filiaal langs geweest om te vragen of ik de bon nog kon verzilveren. ’Zolang we open zijn, lukt dat gewoon’, zeiden ze. Maar nu voel ik me in de maling genomen. En voor de kinderen is het ook niet leuk. Voor hen is iedere euro toch een hoop geld en dat is nu weg.”

Tegelijkertijd zijn de winkels van Free Record Shop zo goed als leeg. Er is geen nieuwe voorraad geleverd afgelopen week.

Als les die is geleerd, zegt Tom Louwrier: „Ik voel me bestolen. Nooit meer zal ik cadeaubonnen vragen of geven. Voortaan gewoon cash in een envelopje.”