Nieuws
1101433
Nieuws

5 hotspots voor naturisten

Met de billen bloot

Naakt recreëren wordt niet overal gewaardeerd, maar op deze plekken kun je wél ongestoord in je blootje vakantie vieren.

1 Carpe Diem – Santorini, Griekenland

In dit prachtige hotel in de stad Pyrgos draait alles om privacy. Er zijn slechts tien suites en bij elk verblijf hoort een eigen terras en zwembad. Ideaal voor vakantiegangers die erg gesteld zijn op hun rust. Het hotel bevat een Turks stoombad, waar alle gasten gebruik van mogen maken. Maar het is ook mogelijk om de ruimte af te huren.  

2 Jerolim Beach - Kroatië

 

Kroatië is een paradijs voor naturisten, meldt CNN. Er zijn veel naaktstranden, maar vooral Jerolim Beach op het eiland van Jerolim, direct tegenover de stad Hvar, is een aanrader. Het ongerepte strand trekt trouwens ook zonaanbidders die liever hun badkleding aanhouden. Voor meer privacy wandel je door het bos, totdat je een mooi stukje strand tussen de rotsen tegenkomt. Of huur een bootje om het eiland te verkennen.

3 Marina di Camerota – Campanië, Italië

 

In tegenstelling tot Kroatië zijn ze in Italië niet zo dol op vakantiegangers die het liefst naakt recreëren. Om een naaktstrand te vinden, moet je vaak even zoeken. Maar op dit strand in Salerno vouwen naturisten al jaren hun badlaken uit. Het is er rustig en er waait altijd een verkoelend briesje.

4 Naakt zeilen langs de Côte d'Azur

 

Poedelnaakt de Middellandse Zee induiken kan op elk moment van de dag als je een zeilboot (plus stuurman) huurt bij Croisiere-Med. Geef van tevoren de gewenste route aan en stap met een groepje familieleden of vrienden aan boord. De zeilboten vertrekken vanaf Marseille.

5 The Pavilions – Thailand

 

Elke villa heeft een prachtig uitzicht over de Andamanse Zee. En vanuit bed rol je zo je eigen zwembad in. Hier geldt het motto ‘no tan lines, no interruptions’. Om zo min mogelijk op te vallen en geluid te maken, loopt het personeel soms letterlijk op de tenen. Aan het zwembad worden heerlijke massages gegeven en de minibar zit bomvol champagne en ijs van het merk Haagen-Dasz.

Nog meer hotspots voor naturisten? Deel je tip met Reiskrant en vul deze lijst aan.