Nieuws/Binnenland
1101448
Binnenland

NIEUWS

Wereldkampioen Flying Dutchman

Het Flying Dutchman Wereld Kampioenschap in Balatonföldvár, Hongarije, is gewonnen door het Nederlandse zeilduo Enno Kramer en Ard Geelkerken.

Het Nederlandse team Ned26 Kramer-Geelkerken heeft een uitstekende constante reeks wedstrijdresultaten met als slechtste prestatie een vijfde plek, neergezet. In stijl hebben ze op 31 mei dit kampioenschap gewonnen.

Bijna negentig boten van drie continenten streden om de titel. Het was een spannende strijd en uiteindelijk trokken Enno Kramer en Ard Geelkerken aan het langste eind. Ze voeren een constante serie (2-2-5-1-4-3-3-1-5) en zullen volgend jaar in Largs hun titel verdedigen.

Flying Dutchman 2013 Top 3:

1. NED 26. Enno Kramer and Ard Geelkerken2. HUN 70 Majthényi Szabolcs – Domokos András3. DEN 21 Jörgen and Jakob Bojsen-Moller

De klasse

De Flying Dutchman is in 1951 als internationale zeilbootklasse ontstaan. Deze open 2 mans-boot met veel trim mogelijkheden heeft een grote evolutie meegemaakt, onder andere van hout naar composiet materialen. De FD-zeilers treffen elkaar door het seizoen tijdens de Eurocup series. Het Nederlands Kampioenschap is dit jaar op 6, 7 en 8 September bij Aquavitesse op het Grevelingen meer. Daar zullen de Wereldkampioenen zich meten met de overige Nederlandse Flying Dutchman wedstrijdzeilers.