Nieuws/Binnenland
1101476
Binnenland

Boom boom

’Can you do five hundred? ’ Ze stapte ongegeneerd op me af in de Rooftop Lounge van het Gansevoort Hotel in het trendy Meatpacking District in New York. Zonder inleiding stelde ze haar vraag, direct op de man af. ’No thanks, in Holland it is fifty ’, zei ik bij wijze van grap.

De chique callgirl was not amused . Zonder me verder een blik waardig te gunnen, trippelde ze op haar stiletto’s weg. Op zoek naar een ander slachtoffer. Tja. Typisch gevalletje van man alleen in wereldstad. Eerder was ik al geweigerd in de befaamde Boom Boom Room van het Standard Hotel even verderop. Voor deze club moest ik bij de entree 200 dollar betalen. Dacht het niet.

In het Gansevoort deed de portier ook moeilijk. Ik mocht alleen naar binnen als ik een dame bij me had. ’Maar die zit boven op me te wachten’, probeerde ik nog vergeefs.

Dan maar naar de zijingang van het hotel. Ook een bewaker. Toen haalde ik mijn trukendoos uit de kast. ’I am from Holland …’ Dat vond-ie leuk. Ik maakte een praatje, prees New York de hemel in en stopte hem discreet wat dollars toe. Ik was binnen.

In veel hippe uitgaansgelegenheden helpen alleen list en bedrog om een biertje te kunnen drinken. En niet alleen in New York. Jammer. Uiteindelijk ben ik de poeha ontvlucht en terecht gekomen in de bluestent van BB King, vlak bij Times Square.

Gratis entree, livebandje, gezellige bar, ongedwongen hapje, gewone New Yorkers. Heerlijk.

 

p.eldering@telegraaf.nl