Nieuws/Binnenland
1101593
Binnenland

Mansveld ontbiedt directie NS om Fyra

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) heeft maandag de directie van de NS ontboden op haar kantoor om te praten over de toestanden rond de Fyra. Dat meldde het ministerie maandag.

Mansveld wil van de directie weten hoe de zaken er voorstaan, nu de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS de stekker uit het project heeft getrokken. Ze zei vrijdag al op korte termijn meer duidelijkheid te willen hebben over de toekomst van de treinverbinding met België.

Een woordvoerster van het departement kon niet ingaan op berichtgeving in De Telegraaf. De krant schrijft dat de NS al heeft besloten de stekker uit de Fyra te trekken. Ook het vertrek van topman Bert Meerstadt zou al zijn geregeld.

De Tweede Kamer praat op 20 juni over de Fyra. Voor die tijd moet Mansveld een besluit nemen over het project. Dat doet ze onder meer op basis van een technische analyse van de NS, die deze maand wordt verwacht.

De Fyra V250 had Amsterdam met Brussel moeten gaan verbinden, maar viel kort na de introductie in december uit door een reeks technische problemen.