Nieuws/Binnenland
1101600
Binnenland

Proces over 'zoutzuurmoorden' van start

„Een godsgruwelijke strafzaak waarin vreselijke dingen zijn gebeurd”, zo omschreef de officier van justitie de zaak tegen de Sittardse familie L. en hun vriend Ron van K. eerder. Vanaf maandag staan zij terecht voor de rechtbank in Maastricht, op verdenking van twee moorden. De lichamen van de beide slachtoffers zouden in zoutzuur zijn opgelost en door het riool zijn gespoeld.

Het gaat om twee Irakezen, de 24-jarige Alan Gergeri en de 29-jarige Mouhammed al-Jader. Volgens justitie is Gergeri in de zomer van 2009 met een mes en een pikhouweel gedood. Twee jaar later werd Mouhammed al-Jader met kogels doorzeefd.

Gergeri zou de jongste zoon Maurice uit het gezin L. hebben verkracht. Al-Jader was de vriend van dochter Rachelle. Hij zou telkens geld hebben geëist, omdat hij op de hoogte was van de criminele zaken van de familie. Maurice en Rachelle behoren met zoon Michel, vader Hub en moeder Els tot de groep verdachten. Rachelle is voortvluchtig. Ron van K. zou hebben geholpen bij het wegwerken van het lijk van Al-Jader.

De rechtbank heeft 5 dagen voor het proces uitgetrokken.