Nieuws/Binnenland
1101609
Binnenland

Wigan Athletic dicht bij René Meulensteen

René Meulensteen is in verregaande onderhandeling met Wigan Athletic, de club van Ronnie Stam, om daar hoofdtrainer en manager te worden. Wigan-eigenaar Dave Whelan, naar wie ook het stadion is vernoemd, ziet in de Nederlander de ideale opvolger van de naar Everton vertrekkende coach Roberto Martinez.

Meulensteen is in heel Europa in trek na zijn indrukwekkende periode als veldtrainer (head coach) en daarvoor hoofd van de jeugdafdeling bij Manchester United. De afgelopen jaren was duidelijk dat hij een grote tactische en technische inbreng had bij het eerste elftal van United. Samen met Alex Ferguson maakte hij de grootste club van Engeland kampioen en werkte hij tegelijkertijd intensief samen met Robin van Persie en Alexander Büttner.

Meulensteen was een keer eerder hoofdtrainer in 2006 bij Bröndby. Dat vond hij zelf geen succes. Bij Wigan wil eigenaar Whelan dat Meulensteen de complete koers van de club bepaalt. Het aankoopbeleid, de trainingen en de aanstellingen van assistenten. De spelers van Manchester United hadden graag gezien dat Meulensteen aanbleef.

Ook Ferguson zelf had een hoge pet op van zijn rechterhand, met wie hij elke dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds op de club was. Meulensteen wilde de opvolger van Ferguson, David Moyes, de kans geven om zijn eigen staf samen te stellen zoals gewoon is in Engeland.