Nieuws
1103289
Nieuws

'Overnachting in Nederlandse hotels goedkoper'

Nederlanders betaalden vorig jaar gemiddeld 94 euro per overnachting in een hotel in eigen land, 2 euro minder dan in 2011. Dat levert op een wereldwijde ranglijst een 18e plaats op. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde hotelprijsindex van boekingssite Hotels.com.

Onder andere Mexicanen, Duitsers en Italianen zijn goedkoper uit voor een hotelkamer in hun land. De lijst wordt aangevoerd door de Zwitsers. Die moeten gemiddeld 151 euro op tafel leggen om een nacht in een binnenlands hotel te kunnen doorbrengen.Nog wel het duur in Europa

Reizigers uit eurolanden betaalden vorig jaar gemiddeld 108 euro voor een hotelovernachting in Nederland. Dat is 2 procent minder dan in 2011. Nederland is daarmee samen met Italië nog altijd het duurste euroland voor bezoekers uit de eurozone.

Wereldwijd staat Nederland ermee op de 31e plaats op een ranglijst van 72 landen. Bovenaan staat de eilandengroep Seychellen met 236 euro per overnachting. Cambodja is voor bezoekers uit eurolanden met 53 euro het goedkoopste land.Vooral Eindhovense hotels werden duurder

Amsterdam is met 120 euro per nacht nog altijd de duurste 'hotelstad' in Nederland, gevolgd door Utrecht (103 euro) en Den Haag (102 euro). De grootste stijger is Eindhoven, waar de prijs afgelopen jaar met 10 procent is toegenomen tot 88 euro. Eindhoven staat daarmee op de 4e plaats, boven Haarlem (87 euro) en Rotterdam (83 euro).