Nieuws/Binnenland
1103336
Binnenland

Tassen van airbags

Het Productie Atelier 1332AT van de Campus4Talent in Almere is hard op weg om een regelrechte modehit te realiseren: tassen gemaakt van oude airbags en gebruikte veiligheidsriemen.

Afgelopen jaar is het atelier met de productie van kleine series begonnen. De vraag naar de duurzame tassen neemt echter dusdanig toe dat er nu een webshop wordt opgezet. „We zijn op zoek naar meer distributiekanalen om ze breed en ook internationaal te kunnen wegzetten”, zegt Hans van Bragt van het atelier.

Zelf heeft Van Bragt een grijze laptoptas van een airbag uit een BMW. „Praktisch, duurzaam en hip.” Hij is trots op de creativiteit van ’zijn’ mensen. Productie Atelier 1332AT is de spin-off van de Campus4Talent, een onderwijsproject van de gemeente Almere, provincie Flevoland, OMFL, ROC Flevoland en ROC van Amsterdam. Schoolverlaters en mensen zonder werk volgen daar onderwijs over mode of ict en nieuwe media. Na drie maanden worden de deelnemers begeleid bij de uitstippeling van hun toekomst. Ze stromen door naar een vervolgopleiding, beginnen met een nieuwe baan of richten een eigen bedrijf op.

Van Bragt: „Aan de Campus4Talent leren ze het hele creatieve proces van bedenken, ontwerpen, inkopen, ontwikkelen, marketing en communicatie, presentatie en verkopen. Iedereen is even enthousiast, ze komen allemaal met eigen ontwerpen. Ook van banners en oude spijkerbroeken worden de mooiste tassen gemaakt. We hebben laatst 2300 jeanstassen mogen leveren op een groot medisch congres en honderden airbagtassen op andere evenementen. Productie Atelier 1332AT toont aan dat een goed idee tot een zakelijk succes kan leiden!”